Стратегии за линк билдинг за лингвистични услуги: Как да увеличите онлайн присъствието си и да привлечете повече клиенти

Получаването на външни връзки е една от най-приоритетните цели в маркетинга в търсачките (SEM). За да го постигнете, трябва да знаете как да създадете и внедрите стратегии за линк билдинг, за да помогнете за подобряване на вашия профил на връзки. Освен това искате да знаете кои инструменти са подходящи за последователно натрупване на маса от връзки и къде да получите естествени обратни връзки, както и много други нюанси.

Ако предоставяте езикови услуги, разбирате колко е важно да поддържате стабилно онлайн присъствие. Линк билдингът е един от най-добрите методи за това. Актът на привличане на други уебсайтове да се свържат обратно към вашия сайт е известен като линк билдинг и може значително да повиши класирането ви в търсачките и общата онлайн видимост.

И така, как да изградите връзки точно за езикови услуги? Няколко техники, които трябва да имате предвид, са включени по-долу, но нека започнем с основите.

Какво е линк билдинг?

Линк билдингът е една от ключовите SEO области, която се използва за изграждане на линк профил на сайт, което е предпоставка за успешното популяризиране на всеки ресурс в търсачките. Google, по-специално, е най-благосклонен към сайтове, които имат стотици и хиляди препратки от различен тип от подходящи реномирани уеб източници. Правилното изграждане на солиден профил на връзката е изкуство.

Ефективната стратегия за линк билдинг има за цел да формира колкото е възможно по-естествен профил на връзката на сайта. Това означава, че обратните връзки се появяват на качествени авторитетни ресурси, които споделят тежестта си със сайта на акцептора. В идеалния случай това трябва да се случва постоянно и равномерно. Как може да се постигне това?

„Вечни“ стратегии

Всеки начинаещ SEO специалист има въпрос как да получи естествени препратки към сайта си бързо, безопасно и безплатно. Има много стратегии, които работят, от търсене на помощ от експерти до използване на безплатни инструменти за линк билдинг. Някои от тях отдавна са изпробвани от създателите на връзки, а някои се появиха едва наскоро.

Във всеки случай най-ефективният метод за линк билдинг зависи от бюджета, ситуацията в нишата и методите, използвани от конкурентите. Въпреки това все още има няколко стратегии, които са особено полезни за лингвистични услуги като превод и устен превод .

Топ 5 Стратегии за линк билдинг за лингвистични услуги

#1 – Блогове за гости

Писането на статии за гости за други сайтове във вашата област е отличен подход за линк билдинг. Потърсете блогове, които се занимават с теми за лингвистични услуги, и се свържете с авторите, за да видите дали биха се заинтересували да публикуват съдържание от вас.

Уверете се, че статията или рецензията са с високо качество, образователни и подходящи за целевата аудитория. Също така се уверете, че сте включили обратна връзка към вашия сайт в биографията на автора, за да привлечете посетители и да подобрите резултатите от търсачката си.

#2 – Местни директории

Друга ефективна стратегия за линк билдинг за езикови услуги е включването им в местни директории. Някои от тях ви позволяват да създадете профил на връзка с информация за вашия бизнес, включително вашия уебсайт. Това може да помогне за по-високо класиране в резултатите от местното търсене и да улесни потенциалните клиенти да ви намерят. Изберете уважавани директории, които са подходящи за вашия бизнес и местоположение.

#3 – Създавайте ценно съдържание

Осигуряването на качествено съдържание е една от най-ефективните стратегии за естествено създаване на връзки. Това може да приеме формата на статии в блогове, видео съдържание, инфографики или друг вид образователни и електронни материали. Когато генерирате полезна информация, хората са по-склонни да я споделят и да се свързват обратно към нея. Това може да помогне за подобряване на позицията на вашия уебсайт в SERPs и да привлече повече посетители към него.

#4 – Обхват

Outreach е метод за получаване на качествени връзки, който се основава на директно взаимодействие със собствениците на атрактивни уеб ресурси, включително блогове. Установяват се взаимноизгодни контакти със съответните сайтове чрез заявки по имейл и лични споразумения за сътрудничество. В резултат на това проектът получава фирмени споменавания и статии с препратки.

Обхватът е пресечната точка на краудсорсинга и имейл маркетинга. Тя се различава от обикновената платена техника за поставяне на връзки с необходимостта да поддържа човешки контакт с партньорите, както и да може да привлича вниманието и да убеждава. Това може да бъде обезпокоително, но все пак печелившо.

Обратните връзки, получени чрез аутрич, се възприемат от ботовете за търсене като естествени и имат положително въздействие върху органичното класиране на проекта. От своя страна аутричът условно се разделя на следните две групи:

  • Гост блогове;
  • Размяна на връзки/статии.

#5 – Социални медии

Социалните мрежи могат да бъдат отлична техника за увеличаване на броя на препоръчаните потребители към вашия сайт. Споделяйте вашите материали в социални мрежи като Twitter, Facebook и LinkedIn и призовавайте другите да направят същото. Не забравяйте да добавите връзка обратно към вашия сайт, когато публикувате съдържание в социалните медии. Това може да увеличи посетителите и да подобри вашето SEO.

Поставянето на информация за вашата компания и връзки към основния ви сайт в различни статии и рецензии, както и на страници в социални медии, сайтове за търсене на работа и всяка платформа с генерирано от потребителите съдържание е един от най-старите инструменти за получаване на обратни връзки.

Обратните връзки от изпращания вече не играят водеща роля в промотирането в търсачките днес и не подобряват вашите показатели за органичен обхват. Въпреки това, те все още трябва да бъдат включени в профил на естествена връзка и следователно са полезни за SEO. Особено, тъй като изпращанията обикновено са безплатни.

Поддържането на темпото на линк билдинг се подпомага от поставянето на връзки в коментари във форуми и блогове. Това е един от безопасните методи за линк билдинг. Въпреки че ефективността на връзките във форумите намалява осезаемо през последните години, методът все още помага за повишаване на познаваемостта на марката и привличане на целевата аудитория.

Допълнителни цъвети как да повишите вранга на езиковия си уебсайт

Линк билдингът за езикови услуги е непрекъсната дейност, а не еднократно събитие. Изграждането на качествени връзки, които могат да помогнат на вашия уебсайт да се класира по-добре в търсачките, изисква много време и упорита работа. Въпреки това, крайният ефект си заслужава.

Въпреки това, ето още няколко идеи, които да ви помогнат в усилията ви за линк билдинг:

Провеждане на конкурентно проучване

Проучването на конкуренти е ефективен метод за откриване на нови възможности за линк билдинг. Анализирайте уебсайтовете на вашите конкуренти, за да видите откъде идват техните препратки. Това може да ви помогне да определите към кои уебсайтове да се насочите за блогване на гости или общуване. Можете също така да използвате инструменти като Ahrefs или SEMrush, за да проверите по кои ключови думи се класират вашите конкуренти и кои сайтове са свързани с тях.

Достигнете до влиятелни хора

Инфлуенсърите във вашата индустрия може да са страхотен източник за първокласни препратки. Потърсете лидери в индустрията и се свържете с тях, за да видите дали се интересуват от партньорство с вашата компания. Това може да бъде публикация на гости или съвместни усилия върху материал. Инфлуенсърите често имат значителни последователи от хора, които обръщат голямо внимание на техните възгледи, което може да бъде полезно за привличане на трафик към вашия сайт и подобряване на резултатите от търсачката ви.

Използвайте прессъобщения

Съобщенията за пресата могат да ви помогнат при линк билдингът и повишаването на позицията на вашия сайт в Google. Създайте съобщение за новини за вашата компания или нова езикова услуга, която предоставяте, и го разпространете чрез доставчик на съобщения за пресата. Не забравяйте да включите връзка към вашия сайт в прессъобщението.

Предлагайте стипендии или спонсорства

Друг ефективен начин за линк билдинг е предлагането на стипендии или спонсорство.

Линк билдингът за стипендии е един сравнително прост и легитимен метод за повишаване на профила на връзката на вашия проект. Стратегията се основава на привличането на студенти, които участват в конкурс за изследователска работа, обявен от ресурса, да бъдат насърчавани да публикуват в държавни и образователни портали. Публикациите трябва да съдържат връзка към ресурса, инициирал конкурса. По същия начин е възможно да получите обратни връзки не само в зоните на домейни .edu и .gov, но и на всички законни сайтове.

Това може да е отличен метод за получаване на връзки от образователни институции или организации, които подкрепяте. Няколко университета и колежи включват страници за стипендии на своите уебсайтове, които се свързват с уебсайтовете на организациите, които предоставят стипендиите.

Изводи

В крайна сметка, което е особено важно за организациите, които предоставят езикови услуги.

Ефективността на определени методи за получаване на препратки е постоянен предмет на дебат сред специалистите по промоция. Всяка стратегия има своите почитатели и противници. Ние не претендираме за окончателната истина, но все пак вярваме, че всеки от съществуващите методи има право на живот. Това обаче не означава, че някой от тях непременно ще работи и ще донесе максимална полза за вашите езикови услуги .

Има и други ефективни стратегии, които трябва да обмислите, които могат да работят на различни етапи от промоцията. Не се спирайте само на една или две посоки; различните техники водят до различни типове връзки, които могат да бъдат ценни за разнообразието на профила на връзките на вашия сайт.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.