3 вдъхновения с фаянс за баня – за 2018

Фаянсовите плочки за баня са класическо решение за интериора в най-интимното помещение. Те са предпочитани от потребителите заради отличните цени на които се предлагат, заради разнообразието от цветове и текстури, а в съвременната конкурентна среда и заради виртуозната украса, която може да осигурят в баня. Ето някои идеи с фаянсови плочки за баня, за новата 2018, надяваме се достатъчно вдъхновяващи.

Една от най-разпространените в последно време идеи с фаянсови плочки е свързана с композициите от фигури и стилизирани композиции. В такива идеи, чрез използването на фаянсови плочки за стена, особено около душ пространството се оформя прекрасно декоративно местенце. Композициите са най-често от по няколко плочки, които оформят една стилизирана геометрична фигура, стилизирани флорлни мотиви, най-различни стилизирани символи наследени от традицията за декориране в банята. Фигурални композиции около душа се смесват със силата на струята вода и създават илюзията за движение, декор в динамика.

Друг модерен начин за банята, който със сигурност ще е водещ през 2018 г. е свързан отново с динамиката, но този път не от един вид декор, а от разположението на мебелите в банята в комбинацията със фаянсови плочки. Тоест, в този случай имаме фаянсови плочки за под, които едноцветни, преливащи една в друга, в неутрален цвят и създават среда за едно стилно разпределение на целия интериор. Когато подът е едноцветен, стената в друг цвят, ваната е красива и отнема погледа към себе си, също така има добре разположени мебели, тогава имаме една плаваща динамика, едно продължителност на пространството без да се акцентира само на една част.

 Третото предложение е свързано с тематичен фаянс, тоест облицовка за стена и под, които са в едно цветово решение с фаянсови плочки, според вашия вкус. Когато искате в банята да има един преобладаващ цвят, това е добро решение за интериора. Има тематични решения в топли и меки цветове, но има и идеи за облицовки и настилки в неутрални, студени цветове, които са път към стилен минимализъм в банята. Изборът винаги е у вас, достатъчно е да имате вяра в идеите си.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.