4 тайни да получите желание за почистване на отпадъци и покъщнина

Вероятно не много често сте обзети от желание за чистене, когато цялото свободно време у дома изглежда е достатъчно само за почивка и приятни неща в семейството.

Суровата реалност е, че домакинската работа трябва да се свърши, дори когато я отлагате за последния момент. За щастие има няколко начина да предизвикате желанието си да лъскате мебели и чистите килими, които горещо ви препоръчваме да опитате у дома.

Когато не можете да съберете сили да се заемете с трудната задача да чистите, приложете на практика следните умни стъпки, за да „извикате“ желанието за чистене.

  1. Организирайте се

Хаосът е първата пречка, пред смелостта да започнете почистване на отпадъци и покъщнина.

Това е така, защото в ума ви се изпълняват всички трудни стъпки, които ще следвате, за да завършите работата. Когато почистващите препарати са на тавана или в гаража, метлата е взета назаем от съседа, а моповете са натъпкани в кой знае, какъв тъмен ъгъл, нищо чудно да искате да отложите чистенето за следващата седмица.

Инвестирайте в кошници и кутии за съхранение, за да имате пълен достъп до всички аксесоари за почистване, които искате да използвате. След това предприемете процес по почистване на къщата стъпка по стъпка. Например една стая наведнъж.

Спрете да мислите като цяло, психологически ви е по-лесно да приемете идеята да измиете прозорците в началото, вместо да преглеждате прахосмукачката, бърсането на прах, хигиенизирането на банята, почистването на фурната и изчеткването на килимите.

  1. Забравете подробностите

Игнорирайте гласа в главата си, който ви казва, че трябва да ходите във всички ъгли на къщата, където се крият цели цивилизации от микроби. Спрете да пъхате главата си под хладилника или зад печката.

По-добре отделете 15 минути днес, за да подредите книгите, разпръснати в хола по рафтовете. Утре ще ви е по-лесно да прахосмукате!

  1. Отворете широко прозорците

Свежият въздух и светлината, навлизащи в дома ви, моментално и дават импулс да вземете кърпата за прах и мопа, за мигновено освежаване на къщата. Слънчевите лъчи са безмилостни към мръсотията и праха, които веднага се забелязват, щом бъдат изложени на естествена светлина!

  1. Погледнете чашата наполовина пълна

Вместо да мислите за усилията, които полагате, по-добре превърнете домакинската работа в терапия за освобождаване от стреса или фитнес. Знаете ли, че ако почиствате с прахосмукачка за един час, изгаряте 240 калории?

Източник: ЧИСТАЧИ.COM

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.