5 причини да поръчате на копирайтър

Копирайтър – кой, за какво и кога

Ако досега все не ви е било ясно, каква точно е работата на копирайтър, то предлагаме ви някои разяснения. И като начало, нека да поясним, какво в тази статия имаме предвид под блог. Това не е портфолио, не сайт с текстове за продажба, а всяка страница в Интернет, където копирайтър публикува своите мисли и мнения. Това може да е самостоятелен блог, бизнес сайт, онлайн магазин или дори Facebook страница. Освен съобразно с изискванията съдържание, копирайтърът може да пише за всичко – от сериали, през риболов, изкуство от 17-ти век, политика или ежедневни събития.

Предлагаме ви 5 причини да поръчате на копирайтър да блогва по всякаква тема

  1. Умение за писане

Всяко умение се подобрява, чрез редовно обучение, а за много копирайтъри тази възможност осигурява работа. Останалите пренаписват по 20 SEO статии.

Всичко това са полезни умения, които носят пари. Но този вид работа не позволява развитие. А блогът в този случай е идеален формат за постоянни писмени изследвания. Той не изискват допълнителна мотивация и в същото време работи чудесно.

Редовните блогове могат да помогнат на копирайтъра да се развива професионално и да премине в по-висока категория специалисти – автори на статии.

Между другото, за да развиете умението за писане, съветвам всички, които трябва да напишат поне един ред текст, да напишат блог и най-вече материали с цел PR и маркетинг.

  1. Блогът дава възможност да пишете за това, което харесвате

Сред копирайтърите има късметлии, които пишат статии по интересни теми. Разбира се, има и такива, които са принудени да съставят текстове за скучни или „космически сложни“ теми.

„Когато пиша статии на социално значими теми, чувствам, че правя нещо полезно в този живот. Докато много от моите приятели страдат от усещане за безсмислието и безполезността на работата си.“

  1. Блогът е най-доброто портфолио

Блогът позволява да видите как човек пише, когато наблизо няма редактор, коректор или клиент. Всеки от най-неграмотните езици в персонализирана статия може да съществува само защото „рекламодателят настоя“. Но човек пише в блога си, като се фокусира само, върху собствената си идея за красивото.

Ако има блог копирайтърът, той ще го сполетели с вас. За пример даваме това.

  1. Блогът и страницата в социалните мрежи дават представа за възгледите на човек

За работодателя е особено важно да знае как поддържат възгледите им от копирайтър, който води социалните мрежи. По-добре е предварително да оцените адекватността на човек, преди да му поверите достъп до корпоративен Twitter (например).

Много компании открито декларират ценности и възгледи, които се отнасят за служителите. За пример: малко вероятно е Грийнпийс да вземе човек, който е против вегетарианците.

Открито изразеното мнение може да помогне на копирайтъра да избегне попадане в екип от хора с „извънземни“ ценности и да получи работа във фирма, където служителите споделят неговите убеждения. Комфортът в екипа все още е много важно нещо.

  1. Блогът позволява да имате работа, хоби, бизнес, без никакви усилия

Точно когато във фирмата има нужда копирайтърът, пише добре. Основното нещо е умението за писане. Ако вие нямате такова, то доверете се на екип Virtualassistans.com.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.