Дигитален туризъм: Какво представляват виртуалните разходки?

Някои хора обичат да ходят на почивка, а други предпочитат да останат на местата, които познават. Ето защо ограниченията за пътуване през 2020 г. се отразиха на някои хора повече, отколкото на други. Неща като виртуални разходки може да не са възникнали във връзка с емидемиологичната обстановка, но несъмнено е помогнало този тип съдържание да стане много по-популярно от преди. Този пост ще представи  какво представляват виртуалните разходки и как изглеждат.

Виртуалните разходки са аспект на виртуалната реалност, но не е задължително да са във VR или 360 ° видео. Бихте могли да разгледате виртуалните разходки също като част от дигиталния туризъм, но по време на ограничения. Някои дори на практика се разхождат по улиците на собствения си град и туристическите пътеки, които познават.

Тези видеоклипове обикновено се създават, за да може зрителят да се потопи в сцената и не се коментират. Тъй като записът се случва, докато ходите, непременно ще има разтърсвания. Ако искате да опитате да запишете свои собствени клипове, трябва да обмислите използването на стабилизатор в софтуера за редактиране или използване на кардан за изглаждане на видеоклипа. Можете да опитате всичко, което работи най-добре за вас и вашата камера.

Производителят на видеоклипове за виртуална разходка използва видеокамера, за да улови усещането за разходка почти навсякъде по света. Позволява ни да усетим местоположението, въпреки че може никога да не го посетим физически. Може да се съсредоточи върху определено място или точка на интерес, но често разходките са обикновени улавяния. Видеоклиповете могат да бъдат с всякаква продължителност – кадрите могат да са от пет минути до часове, но обикновено те са с дължина около час.

Ако качеството на звука на записа също е добро, видеоклиповете често се използват като успокояващ фон на атмосферата или като ASRM съдържание за хора, които се опитват да заспят или да се успокоят и отпуснат. Това е особено вярно, ако някой преди това е бил на мястото, с което е свързана виртуалната разходка. Вместо да преминат през фотоалбума си, те отново посещават лентата с памет с помощта на виртуална разходка и за мнозина това е много удовлетворяващо усещане.

Източник: businessview.bg

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.