Идеи за вдъхновение на вашата спалня от есента

Все повече и повече нощите стават по-дълги, температурата навън се понижава и добавянето на битов текстил, който предава топлина и комфорт в стаята ви, става все по-желан. Спалното бельо е почти ключов елемент, с който можете да отразите промяната на сезоните в дома. Ето няколко съвета, за да актуализирате декора в спалнята и да се подготвите за есента.

 

Промяна на цветовете

Естествено, ако искате да поканите есента в дома си, то при цветовете на стаите, трябва да преобладават по-топлите цветове, свързани с края на лятото. С началото на есента дизайнерите свързват по-топлите цветове, които затоплят домашната среда, придавайки усещане за благополучие и уют. За това изборът ви трябва да бъде вдъхновен от цветовете на екстериора. Естествените цветове на есента навън са кафяво, тъмно червено, горчица, оранжево, слънчево жълто и други.

 

Топли и меки материи

Няма връщане назад, когато зимата скоро ще почука на вратата ни. За това е добре да сменим текстила за леглото си с по-топли материи. Една добра завивка е от съществено значение. Есенни шалтета, кувертюри и одеяла трябва да са ви под ръка, най-вече за онези нощи, които ще са по-хладни. Изберете приятни, удобни и топли текстури и материи, които имат освен декоративни и практични функции. Тоест те трябва да са красиви за декорация и с тях да се чувствате топло и спокойно в по-хладните дни.

 

Допълнителни аксесоари

Ако текстилът за легло прави декора оригинален и внася топлина в стаята, кадифените възглавници от естествен или синтетичен пух също добавят добра доза комфорт в дома. Свещите, разпръснати из къщата, също дават усещане за домашен уют. Малките детайли са в състояние да променят напълно атмосферата и да влеят в нея характер и индивидуалност.

 

Съвети за избора на идеалното за есента спално бельо

След дълъг работен ден няма по-добро усещане от това да си легнете в меко и приятно на допир спално бельо и да се отпуснете. Време е да се заредите с енергия за следващия ден и за това е от съществено значение спалното бельо, което ни осигурява цялото това усещане за релаксация и пълно възстановяване на силите.

 

Дайте приоритет на комфорта

Преди лягане комфортът е най-важен! Както чаршафите, така и завивките трябва да са леки и меки. Когато пазарувате, трябва да имате предвид, че колкото повече нишки има тъканта, толкова по-мека ще бъде.

Възглавниците също играят важна роля за качеството на нашата почивка. В този случай изборът ви трябва да се насочи към по-еластичните възглавници, тъй като те са дишащи и имат способността да се адаптират към формите на тялото.

 

Платове за есенния сезон

При избора на спално бельо трябва да вземем предвид сезона. Когато избирате есенни чаршафи, продуктите от Ранфорс памук са чудесна възможност, благодарение на тяхната мекота и нивото на температура, които осигуряват. За пролетта и лятото чаршафите от бамбук, тенсел, памук, лен, сатен и жакард осигуряват цялата необходима свежест, без да пренебрегваме комфорта. За зимата може да изберете  плътни тъкани, които да ви затоплят уютно.

 

Значението на цветовете и шарките

Не по-малко важен е изборът на цветовете и модела. Например, ако в стаята има рисуван тапет, трябва да изберете по-мек текстил в неутрални тонове и обратно. Спалното бельо трябва да е в хармония с останалия декор на стаята, за да направите пространството по-балансирано.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.