Изберете правилната дрънкалка за вашето бебе

Няма спор – всяко бебе се нуждае от дрънкалка. Тези очарователни и същевременно доста шумни детски играчки определено помагат на новородените да се научат да се съсредоточават върху даден предмет, да разпознават форми, цветове и звуци, както и да контролират тялото си.

Но не всички родители знаят как да изберат правилната дрънкалка. Затова сега ще помогнем с няколко съвета от специалистите.

 

Какво трябва да знаете, за да изберете правилната дрънкалка?

На първо място да огледаме физическите й характеристики:

  • Повърхността на детски играчки, тип дрънкалки, не трябва да съдържа слой, който се лющи – боя, фолио и други подобни. Ако парченца от това покритие се олющи, то е твърде вероятно детето да го погълне, а това може да застраши здравето му.
  • Затова повърхността на дрънкалката следва да е гладка – идеално шлифована повърхност и без остри ъгли.
  • Дрънкалката не трябва да мирише, особено пък да излъчва силни миризми.
  • Добре е дрънкалката да е лека, тоест да тежи не повече от 100 g.
  • Дрънкалката трябва да бъде проектирана така, че да не съдържа дребни части.

 

Към това можем да добавим, че за много малки деца е по-добре да се избират дрънкалки /както и по принцип детски играчки/ с кръгла или закръглена форма – именно те са най-сходни по тактилни усещания с формата на гърдата на майката и въздействат успокояващо на психиката на най-малките.

Ползи от дрънкалките

Дрънкалките са средство за обучение, а всяко обучение трябва да се развива – от по-просто до по-сложно. Следователно, първоначално трябва да изберете само една много проста дрънкалка в един цвят и постепенно да добавяте към нея „приятели“ с различни цветове, форми и звуци.  .

Всъщност, дрънкалките са не само различни по форма, но и идват изработени от различен материал, което дава възможност за развитието на тактилните умения на децата. Така че,  на колкото по-голямо разнообразие от дрънкалки  се радва едно дете, толкова това е по-добре за неговото развитие.

Източник: aliexpress-bg.com

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.