Как да изберем най-добрите обеци със скъпоценни камъни

Ако търсите страхотен чифт обеци с камъни, помислете за рожден камък. Друг вариант е да избирате според любимия си цвят. Обеците с камъни се изработват от някакъв метал – сребро, злато, неръждаема стомана и други, като към него са добавени камъни. Този тип обеци са изключително стилни, много интересни и могат да ви помогнат да се различите от тълпата.

Рожден камък

Обеците с рожден камък са идеалният начин да персонализирате външния си вид. Можете да ги намерите в много различни стилове и много от тях са евтини. Можете да изберете да ги носите всеки ден или да ги използвате за специални поводи. Можете също да закупите персонализирани комплекти бижута с рождени камъни, които да съчетаете с други бижута. Ето кой е камъкът за всеки месец:

 • Януари (Козирог) – Гранат
 • Февруари (Водолей) – Аметист
 • Март (Риби) – Аквамарин
 • Април (Овен) – Диамант
 • Май (Телец) – Смарагд
 • Юни (Близнаци) – Перла
 • Юли (Рак) – Рубин
 • Август (Лъв) – Перидот
 • Септември (Дева) – Сапфир
 • Октомври (Везни) – Опал
 • Ноември (Скорпион) – Топаз
 • Декември (Стрелец) – Танзанит

Цветове

Обеците със скъпоценни камъни могат да се носят с всяко облекло и ще добавят нотка елегантност и цвят към вашата визия. Изберете допълващи се цветове за стилна визия или ги носете със спусната коса, за да покажете блясъка им. Можете да избирате от голямо разнообразие от камъни, включително рубини, сапфири и изумруди.

Обеците със скъпоценни камъни са чудесен начин да покажете индивидуалността си. Те са чудесен начин да дадете нещо значимо на някого, на когото държите. Скъпоценните камъни се предлагат в различни форми и размери и могат да бъдат поставени в почти всеки благороден метал, за да покажат естествената си красота. Например, изумрудени обеци във форма на шипове се съчетават добре с розово, жълто или бяло злато. Те също така добавят винтидж нотка към всяко облекло.

Яркост

Ярките обеци със скъпоценни камъни са чудесен начин да добавите щрих цвят към колекцията си от обеци. Можете да избирате от голямо разнообразие от скъпоценни камъни, включително червени рубини и сини сапфири, за които се смята, че имат успокояващ ефект върху този, който ги носи.

Обеците със скъпоценни камъни се предлагат в много дизайни и размери, включително клъстерни шипове, които включват колекция от малки, цветни камъни. Те могат да бъдат направени от стерлингово сребро или злато.

Издръжливост

Когато избирате обеци със скъпоценни камъни, трябва да търсите издръжливост и дълготрайна привлекателност. Трябва също така да помислите колко лесни са за почистване и поддръжка. Купуването на издръжливи обеци ще гарантира, че имате красив чифт обеци за много години напред. По-долу са някои съвети, които ще ви помогнат да изберете най-добрия чифт.

Първо, помислете за твърдостта на камъка. Колкото по-твърд е камъкът, толкова по-издръжлив ще бъде. Диамантите са най-твърдият скъпоценен камък с твърдост по Моос 10. Скъпоценните камъни, които са по-меки от това, е по-вероятно да се надраскат или счупят лесно.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.