Как да се грижим за плодните дръвчета?

Да се научите как да се грижите за овощните дървета е доста лесно. Щом веднъж се научите как да се грижите за тях, ще можете да се наслаждавате на плода на вашия труд.  Има няколко основни положения, за да се грижите правилно за дървото ви, като например подпомагане на растежа, редовна поддръжка, хранене и поливане. Ако се чувствате неуверени винаги може да се обърнете за съвет и допълнителна информация към хората, които работят в местния овощен разсадник, разположен до вашия дом.

Осигурете им хранене

Осигуряването на правилното хранене на плодните дръвчета, е много важно. Нуждите по принцип се определят от вида на дървото, климатичните и атмосферните условия, вида почва и условията на района. Трябва да знаете от какво се нуждае избрания от вас вид и да му го предоставите. Доставянето на правилните хранителни вещества на дръвчетата ви не само ще ги поддържа в добър вид, но и ще доведе до по-добър плододобив.

Поливайте ги правилно

Водата е още едно важно есловие за добрия растеж на дървото, но трябва да знаете колко и през колко време да ги поливате. Тази манипулация може да бъде пагубна за някои дървета. В някои случаи прекалено обилното и често поливане е по-вредно, отколкото разреденото поливане, така че разберете от колко вода се нуждае вашето дърво и полагайте правилно грижа към него.

Наблюдавайте овощките за вредители и болести

Отделете време да наблюдавате здравето на дървото, като го разглеждате често. Изглежда ли ви здраво? Има ли странно изглеждащи листа, набюдавте ли къдрене или завъртане? Прерязването на клоните, които изглежда, че умират умират, може да помогне на дървото ви да съсредоточи енергията си върху здравите. Ако нещо не ви изглежда добре, отново можете да се консултирате с местния овощен разсадник, за да разберете какви вредители или болести са нападнали дървото. Добре е, ако има проблем, да го отстраните своевременно.

Източник: https://agencia.bg/

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.