Карданови лампи – какви са предимствата и видовете.

Карданови лампи - какви са предимствата и видовете

Функционалността на карданните лампи и приложението в живота. На съвременния пазар на осветителни тела можете да видите и закупите много видове лампи. Практичното осветително тяло с кардан е продукт, състоящ се от няколко огъващи се лампи, закрепени в общ корпус, иначе наричани също регулируеми прожектори. Такива лампи могат да съдържат лампи със същата или различна мощност. Осветителният кардан може да съдържа само един източник на светлина, но трябва да бъде оборудван с въртящ се механизъм. Това е едно от основните предимства пред осветителните тела, които са инсталирани за постоянно. Лед осветителни тела с вграден кардан (понякога наричани жиро лампи) се използват в магазини, ресторанти, изложбени зали и често се използват в театри и музеи. Има различни видове от тези продукти, които се различават един от друг по ъгъла на отражателя, цветовата температура и броя на лампите в модула (корпуса). По принцип лампите с кардан се монтират в търговски помещения, подчертавайки рафтове, витрини или манекени. Лампи от тип Gimbal, оборудвани със светодиоди или халогенни лампи, се срещат и в художествени галерии, работилници на художници, както и в складове и офиси. Лампите за кардан са вградени и отгоре, на тавана и на стената. Всички видове от тези продукти имат широка функционалност, възможност за регулиране на посоката на светлинния поток и дълъг експлоатационен живот. LED oсветителните тела на карданите могат да бъдат прикрепени към тавана с помощта на куки, скоби или разпръсквачи. Основните предимства включват следните фактори:

– многофункционалност на осветителното устройство;

– способността бързо и ефективно да променя посоката на светлинния поток, в зависимост от задачата;

– дълъг експлоатационен живот в сравнение с конвенционалните лампи; използвайте просто без специални познания;

– асортиментът е разнообразен както по вид, така и по цена.

– изборът на вида на продукта зависи от местоположението, както и от вашите изисквания;

– притежава декоративни качества, което позволява използването на карданни осветителни устройства във всеки интериор, както за обществени помещения, така и за създаване на домашен уют;

 

Цената на карданните светлини зависи от няколко основни параметъра:

– страна на произход и осведоменост за марката;

–  материал на корпуса (пластмаса или метал);

–  качество и материал на ротационни механизми;

-източник на светлина (лампи или светодиоди), техния брой; функционалност на вътрешното електронно „пълнене“;

– място на покупка (магазин на дребно или на едро, представител на производителя или дистрибутор). Някои модели използват устройства за управление на светлината, като например димер.

Нека обобщим. Карданните осветителни тела са един от най -популярните източници на светлина, благодарение на техните функционални характеристики – контрол на светлинния поток по тяхно желание, възможност за създаване на всякакви осветителни решения в зависимост от предназначението на помещението и поставените задачи. По -добре е да изберете оборудване заедно със специалист по осветление, инженер и дизайнер.

You may also like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *