Коя оферта за кредит изцяло онлайн да изберем

Много от клиентите, които имат нужда от финансови средства спешно, не обмислят достатъчно добре решението да кандидатстват за кредит изцяло онлайн. Повечето предпочитат да са сигурни, че ще вземат желаната сума, без да се интересуват какво ще е оскъпяването. Други знаят, че ще им струва доста скъпо заема, но не искат да рискуват да кандидатстват на друго място, за да не бъдат отхвърлени. Те предпочитат кандидатстването да е бързо, получаването на парите – също. На кредитния пазар съществува голям брой фирми за бързи кредити. Много от тях предлагат наистина добри оферти, но има и други, които рекламират съблазнителни предложения, без да споменават, че освен привлекателните минимални лихви, има и един куп такси, умопомрачителни неустойки и непосилни условия за удължаване срока на бързия заем. Можете да получите информация за всички тези прикрити плащания, ако внимателно прочетете всички подробности по сайтовете на фирмите.

На сайтовете на други фирми за кредити онлайн липсват дори калкулатори, които да ви покажат за каква заета сума какво ще платите. Изисква се регистрация на кандидата за заем  и едва тогава става ясно, че има такса за експресно кандидатстване, после идват други изненади – наказателни лихви за 1-3 дена просрочие. Когато попаднете на такава страница, която не разяснява всички видове необходими плащания по кредита преди кандидатстването, не се подлъгвайте да продължите. Със сигурност ви очакват неприятни изненади.

Разгледайте предложенията за онлайн кредит, които твърдят, че ще върнете заетата сума без лихва. Ако сте достатъчно упорити, някъде под големите букви, в някое по-затънтено ъгълче, ще видите уточнение, в какъв срок можете да ползвате безлихвения заем. В повечето случаи става дума за период от 7 дена, в които ако върнете сумата, няма да платите лихва.

На страницата на Credirect има реклама, че можете да вземете до 800 лв. без лихва, но като проследите последователно линковете се оказва, че трябва да върнете сумата в срок от 15 ди 45 дена. Тази промоция е валидна за новите клиенти на фирмата. Това е чудесно предложение, което ще спечели доверието на новия клиент още в самото начало.

Наясно сме, че няма как да ползваме пари на заем без да платим някаква лихва, но сега акцентираме вниманието ви върху необходимостта да разглеждате старателно офертите, калкулаторите и общите условия на компаниите за бързи кредити. Има допълнителни материали – често задавани въпроси, статии в блога, допълнителна информация за всеки продукт. Четете, за да знаете какви наистина са условията за получаване и връщане на сумата. В повечето случаи забавянето на плащането е заради това, че не сте разбрали, че вноската трябва да се върне до 15-я или до 17-я ден, а не на 30-я. Недоразумението се получава не защото не е било написано, а защото не сте прочели всичко, което е написано. Акцентирали сте на част от нещата. След като вече сте се съгласили с клаузите по договора, вече е късно да протестирате. Затова компаниите за бързи кредити онлайн  изпращат договора на мейла ви. Имате достатъчно време да го прочетете и да прецените дали е изгоден за вас или не. В случай, че нещо ви притеснява или не ви харесва, не се съгласявайте. Всичко е във вашите ръце. Вие избирате компанията за бърз заем, а не тя вас.

Помислете, дали няма да е по- удачно да помолите познат или роднина да ви заеме 100 лв., които да му върнете на два пъти по 50лв, вместо да вземете тези пари при неясни условия и накрая да върнете 250-300лв.

Ако трябва да сме справедливи, такива измами днес се срещат рядко. Всички си спомняме, че преди няколко години всички измамни практики на кредитните фирми бяха заклеймени и дейността им бе регламентирана със строг закон. В момента всяка компания, която иска да развива кредитна дейност, трябва да получи разрешение от БНБ.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.